Commanderij van Sint Jan

Stel je voor, je volgende vergadering vindt plaats in een historisch monument, doordrenkt van geschiedenis en cultuur, gelegen in het pittoreske Montfoort - centraal in Nederland. De Commanderij van Sint-Jan, een voormalige commanderij van de Orde van Sint-Jan, opent haar deuren voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke en inspirerende vergaderlocatie.

Gesticht in 1544 en met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de late gotiek en renaissance, biedt de Commanderij een sfeer van elegantie en grandeur. De architectuur is een eerbetoon aan de meesters van het verleden, met de hand van Willem Noort en Cornelis Frederiksz vermoedelijk aanwezig in de ontwerpen.

Hoewel de Commanderij in de loop der jaren verschillende transformaties heeft ondergaan, waaronder een periode als grutterij en een ingrijpende restauratie in de jaren '60 en '70, heeft ze haar historische charme behouden. De kloostergang, ooit ingestort, is nu prachtig gerestaureerd, compleet met het originele trapgeveltje en het venster met zandstenen omlijsting. De kapel, is ook liefdevol gerestaureerd en herbergt het beroemde Altaarstuk van Montfoort.

De Commanderij van Sint-Jan is niet alleen een vergaderlocatie, maar een ervaring. Het is een plek waar geschiedenis en heden samenkomen, waar ideeën kunnen bloeien in een omgeving die zowel inspirerend als rustgevend is. Of je nu een brainstormsessie, een teambuildingevenement of een belangrijke zakelijke bijeenkomst plant, de Commanderij biedt een onvergetelijke setting die zowel je team als je klanten zal inspireren.

Kom en ervaar de unieke sfeer van de Commanderij van Sint-Jan. Laat de geschiedenis je inspireren en maak je volgende vergadering onvergetelijk.

Voor gasten die van ver komen, biedt Hotel Montfoort comfortabele overnachtingsmogelijkheden op loopafstand, zodat je vergadering of evenement tot in de late uurtjes door kan gaan.

De Commanderij kan ook perfect gecombineerd worden met De Heeren van Montfoort mocht u verschillende subzalen wensen. Beide locaties zijn op loopafstand van elkaar.

Ja, ik wil graag meer informatie ontvangen over de vergader mogelijkheden.

Bedankt voor het sturen van uw informatie.
Wij komen er zo spoedig mogelijk op terug.
Oops!

U kunt vooraf ook onze 360 graden tour bekijken van al onze locaties.